The Cranberries & de betekenis achter Zombie

P(R)EACH De Podcast
2 min readDec 4, 2021

--

Het verhaal achter liedjes kennen, is de SH*T!

Allee, dat vinden Hestia en Annelies toch. Onze modus operandi in zake nummers ontdekken bestaat uit: liedjesteksten opzoeken op genius.com, interviews bekijken en de hit op repeat zetten.

Doen jullie dat ook, of zijn jullie normaal?

Nu introduceert Hestia met enorm veel plezier het segment: “Weet wat je zingt want onwetendheid maakt dat ik je in je gezicht wil slaan”. De titel klinkt wat agressief maar werd met de meeste liefde bedacht hoor! :p

Het liedje ‘Zombie’ van The Cranberries mag in deze aflevering de spits afbijten! Maar wie zijn The Cranberries eigenlijk? En waarom is het echt de moeite om ze te ontdekken? We starten met wat achtergrondinformatie, dus speel zeker mee met onze twee waarheden en een leugen tijdens het beluisteren van de episode!

Voor het verhaal over Zombie te ontdekken ‘We gotta go back in Time”, zoals Pitbull het zo poëtisch zou zeggen, naar 1609 Ierland. Waar het conflict tussen de nationalisten en unionisten op dat moment begint. Het begin van een eeuwenlange ambras met liters bloed die tot op de dag van vandaag nog speelt in Ierland en Engeland. In 1993 komt het hoogtepunt in ons verhaal. Na een vreselijke gebeurtenis in een drukke winkelstraat, wordt frontzangeres Dolores O’Riordan geïnspireerd om ‘In Your Head’ te schrijven, later veranderde de naam in de nu iconische titel: ‘Zombie’.

We gaan in diepte door de tekst en uiteraard mogen onze dit-en-dat dilemma’s niet ontbreken. Beluister de aflevering hier:

https://www.youtube.com/watch?v=YrYJUWz-ics&t=105s

Wat denk jij dat Zombie betekent?

Groetjes

Hestia

--

--

P(R)EACH De Podcast

In P(R)EACH babbelen wij, Hestia en Annelies, voor de leut over wat ons bezighoudt! Altijd met inhoud en een groot relativeringsvermogen.